Serviciile bancare online au transformat în mod pozitiv modul în care oamenii experimentează soluțiile bancare. Un imprumut rapid online a devenit mai ușor de accesat de către clienți; aceștia pot, de asemenea, să plătească, să primească bani și să facă tot ceea ce au nevoie fără a vizita o sală bancară.
Cu toate acestea, cei online nu vor să se lase înduplecați. Ei vor o parte nedreaptă din banii altor persoane prin diverse atacuri. Deși toate băncile fac tot posibilul pentru a-și proteja clienții împotriva amenințărilor băncilor digitale, aceste amenințări rămân reale. Este necesar să știți despre ele și cum funcționează pentru a vă proteja.
Am scris această postare pentru a evidenția cele mai mortale zece amenințări la adresa serviciilor tale bancare online. În cele din urmă, ar trebui să fiți mai bine pregătiți să vă protejați împotriva lor, deoarece cunoașterea inamicului este prima linie de apărare.
1. Escrocherii de tip phishing care se dau drept angajați ai băncii
Escrocii online atacă utilizatorii dându-se drept angajați ai băncii și vă manipulează pentru a le împărtăși informațiile dumneavoastră sensibile. Ei vă pot păcăli să le dați numărul de cont bancar, codul PIN și codurile 2FA. Acești hoți vă pot trimite mesaje text sau e-mail pentru a colecta aceste informații sensibile.
Vă recomandăm să vă protejați contul și detaliile bancare evitând să dați clic pe orice link sau atașament suspect din căsuța dvs. poștală electronică. Le puteți identifica e-mailurile false după limbajul urgent sau amenințător pe care îl folosesc. De asemenea, puteți căuta cuvintele scrise greșit ca semn al phisherilor.
2. Spoofing
Spoofing-ul este o altă amenințare de care ar trebui să vă feriți atunci când operați online. Hackerii au devenit hi-tech și pot crea site-uri web false sau pagini de autentificare pe care le controlează și pe care le folosesc pentru a înșela victimele care nu bănuiesc nimic. Aceste pagini false vă ademenesc să vă conectați cu datele dumneavoastră, iar apoi băieții fură aceste date sensibile. Ei folosesc aceste pagini pentru a colecta numere de carduri de credit, parole și alte date de conectare sensibile.
Așadar, asigurați-vă întotdeauna că vă conectați la site-ul web sau la pagina de conectare corectă. Verificați semnul verde de dinaintea adresei URL a site-ului pentru a vă asigura că este verificată, deoarece Google vă avertizează atunci când vă conectați la un site nesigur. Este chiar mai bine dacă marcați site-ul web al băncii dvs. pentru a permite o reintrare mai ușoară și mai sigură.
3. Parole slabe sau refolosite
Utilizarea parolelor slabe sau reutilizate este una dintre cele mai largi uși care provoacă încălcări ale securității datelor și vă expun hoților online. Nu folosiți niciodată parole ușor de ghicit, cum ar fi numele animalelor de companie sau ziua dumneavoastră de naștere, deoarece hackerii pot sparge cu ușurință aceste parole și pot intra în contul dumneavoastră.
4. Malware
Malware-ul sau software-ul rău intenționat este o altă amenințare de care trebuie să te ferești pentru a te asigura că nu devii vulnerabil și nu îți pierzi euro câștigați cu greu. Acest atac interferează cu funcționarea computerului dumneavoastră, accesează rețeaua privată și adună informații sensibile. Malware-ul ia diferite forme, inclusiv ransomware și viruși.
Vă puteți proteja datele folosind un antivirus fiabil pe dispozitivul dvs. și actualizându-l în mod regulat. Nu descărcați fișiere și nu faceți clic pe linkuri din surse necunoscute, deoarece majoritatea acestora conțin programe malware. De asemenea, ar trebui să vă scanați dispozitivele în mod regulat pentru a detecta și elimina orice amenințări potențiale.
5. Încălcări ale securității datelor
Breșele de date care scurg detalii de cont sunt o altă amenințare comună și mortală de care trebuie să vă feriți. Rețineți că oricine, chiar și cele mai bune instituții și guverne, poate fi expus la aceste breșe. Hoții culeg datele scurse și le vând pe Dark Web, unde sunt folosite pentru a viza victimele unor înșelătorii neștiutoare.
6. Furtul de identitate
Furtul de identitate este o altă amenințare împotriva căreia trebuie să vă protejați. Dacă infractorii reușesc să vă fure identitatea și datele bancare sensibile, le pot folosi pentru a solicita împrumuturi pe numele dumneavoastră, pentru a închiria case și chiar pentru a accesa declarațiile dumneavoastră fiscale. Aceste acțiuni vă pot pune în dificultate și vă pot distruge reputația.
Dar puteți face ceva pentru a vă proteja. Este esențial să folosiți parole puternice și să activați autentificarea multifactorială pe contul dvs. De asemenea, ar trebui să vă monitorizați extrasele bancare și rapoartele de credit pentru a detecta orice activități dubioase.
7. Atacuri de tip Man-In-The-Middle (MITM)
Ar trebui să vă protejați și împotriva acestei amenințări. În cazul atacurilor MITM, un hacker se poziționează între dvs. și site-ul web al băncii dvs. pentru a intercepta și ajusta comunicarea. În acest fel, hoțul vă poate accesa datele de conectare și informațiile privind tranzacțiile.
Preveniți această amenințare conectându-vă întotdeauna la contul dvs. online folosind o rețea sigură și de încredere. Evitați rețelele WI-FI publice, deoarece acestea sunt foarte vulnerabile, iar hackerii stau acolo pentru a fura detaliile oamenilor. De asemenea, puteți verifica simbolul lacătului și HTTPS înaintea unui URL pentru a vă asigura că vă conectați la site-ul corect.
8. Comportamentul clienților
Comportamentul clienților din partea clienților este o altă amenințare de evitat. Aceasta înseamnă că, dacă nu vă luați măsurile de precauție necesare, neglijența dumneavoastră ar putea deveni amenințarea numărul unu la adresa serviciilor bancare online. Nerespectarea măsurilor de securitate stabilite de bancă vă poate costa foarte mult. Obiceiurile de securitate necorespunzătoare deschid o ușă pentru ca hackerii să vă acceseze sau să vă amenințe contul.
De exemplu, utilizarea de parole slabe sau reciclate vă poate expune cu ușurință în fața hackerilor. Utilizarea credențialelor implicite, deschiderea de fișiere suspecte de la necunoscuți și clicul pe linkuri din e-mailuri ciudate sunt doar câteva forme de comportament neglijent care vă pot compromite securitatea online. Așadar, fă-ți partea pentru a te proteja, deoarece securitatea online începe cu tine.
9. Preluarea contului
Preluarea contului este o altă amenințare mortală de care ar trebui să te ferești. Acest atac are loc atunci când hoții accesează contul dvs. și încep să îl opereze. Odată ce hoții v-au accesat contul, îl pot folosi pentru a fura bani și a cumpăra articole sau servicii. Acești escroci vă pot accesa contul prin furtul datelor de conectare ale utilizatorului, cum ar fi parolele și numele de utilizator. De obicei, ei folosesc atacuri de phishing sau malware pentru a fura aceste informații sensibile.
10. Ransomware
Ransomware este o formă digitală de răpire în lumea fizică în care răpitorii forțează familiile victimelor să plătească pentru a nu le ucide. În această schemă, hackerii pot bloca accesul clienților la conturile lor și pot captura și cripta toate informațiile pentru a cere bani de la victime înainte de a le permite accesul. Victimele vizate plătesc înainte ca răpitorii fără chip să le divulge detaliile, deși plata nu garantează neapărat „libertatea”, deoarece ar putea pleca cu banii.
Observații finale
Iată primele zece amenințări bancare online mortale de care trebuie să vă feriți. Sperăm că aceste informații v-au luminat și v-au împuternicit să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja contul.
[…] amenințărilor băncilor digitale, aceste amenințări… Articolul Riscuri bancare online mortale de care trebuie să vă feriți apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]